Sidor

fredag 7 oktober 2016

Nibe nyemitterar aktier

Nibe logga

Teckningsrätter för Nibes nyemission landade på kontot idag. Läste på lite snabbt om detta och företaget plockar in 3 miljarder för att finansiera köpet av amerikanska CCG. Nibe har historiskt gjort bra förvärv och jag tror på företaget både generellt och i denna affär, så jag tänker teckna fullt och möjligtvis även köpa några extra teckningsrätter för att kunna teckna en liten jämnare post.

Villkoren är att en befintlig aktie har gett dig en teckningsrätt, och för sju teckningsrätter får man köpa en nyemitterad aktie för 48 kr.

Viktigt att tänka på är att teckningsrätter har ett värde. Teoretiskt är värdet

Pris TR = (Aktiekurs - Teckningskurs) / Antal teckningsrätter för att teckna en aktie

I skrivande stund handlas Nibe för 72 kr, vilket ger att teckningsrätterna borde handlas för runt 3,40 kr när handeln inleds på måndag. Detta är viktigt att observera om du inte tänker delta med hela ditt innehav i nyemissionen! Om du av en eller annan anledning inte tänker delta, eller inte tänker delta med alla teckningsrätter du fått tilldelade, så ska du sälja (de överskjutande) teckningsrätterna innan de förfaller. Sitter du exempelvis på 560 aktier och inte gör något går du miste om 1900 kr om du inte säljer teckningsrätterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar