Sidor

måndag 13 mars 2017

Avanza sänker priset för Europahandel

Avanza meddelade härom veckan att de sänker priset för europahandel. Minicourtaget för handel på Tyska börsen sänks till 1 EUR, och hamnar därmed på samma pris som Nordnet haft i en bra bit över ett år. En extra glädjande nyhet är att man nu även kan handla direkt via siten på börserna i Nederländerna, Belgien och Portugal med minicourtage 4 EUR. (Nordnet har bara telefonorder för dessa börser och minicourtage från 99 kr.) Dessutom aviserar man att det inom kort även kommer att erbjudas handel på franska och italienska börsen via siten. Inget minicourtage anges för dessa, men då Parisbörsen ingår i Euronext tillsammans med Amsterdam, Bryssel och Lisabon så är en kvalificerad gissning att även det minicourtaget kommer att bli 4 EUR.

Däremot verkar Avanza inte ändra något på sitt minicourtage på Helsingforsbörsen om 0,95 EUR trots att Nordnet bara tar 1 kr.

Priskriget fortsätter alltså.

Kommer du att börja handla på dessa börser nu när priset sänks?

1 kommentar:

  1. Även om courtage sänks på en del europeiska börserna. Bör man nog ha i beaktande att det blir högre utgifter för utländska aktier än svenska.courtage både vid köp och sälj dyrare. Växlingskostnad i bägge riktningarna. Plus källskatt. Sedan har man ju även valutakursen men där kan man både tjäna och förlora.

    SvaraRadera