Sidor

tisdag 16 juni 2015

Courtageduellen, rond 2

Skrev för ett tag sedan bloggposten Courtageduellen, där jag jämförde courtagekostnaderna mellan Avanza och Nordnet. Avanza korades där till vinnare på poäng då de hade ett betydligt lägre courtage för mikrosparare.
Häromdagen kontrade Nordnet med att gå ut hårt i rond 2 med att inte bara sänka courtaget för aktiehandel inom Norden till samma nivåer som Avanza har för Sverigehandel, utan dessutom sänka priset för handel på börserna i USA, Kanada och Tyskland till 29 kr för courtageklass mini. Jag hinner dock inte ens skapa diagram till en bloggpost om detta innan Avanza kontrar med att sänka USA-courtaget till 1 USD och Kanada-courtaget till 1 CAD. Tysklands-courtaget har de dock kvar på €19 och aktier på Helsingforsbörsen handlas till €0,95.
Jag som just tänkte skriva att det här får mig att överväga ett byte till Nordnet får nu avvakta med det ett tag. Nordnets knockoutlån har dock fortfarande betydligt bättre villkor än Avanzas superlån. Väntar med spänning på att se om Avanza väljer att kontra på den punkten.

Edit: Nordnet kontrade snabbt med att sänka courtage för USA, Kanada och Tyskland till 9 kr. Återigen courtagefördel Nordnet som dessutom har överlägset bättre kreditvillkor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar