Sidor

onsdag 11 maj 2016

Avanza flyttar fram positionerna

Avanza gör två nämnvärda förändringar:

1. Superlånet förbättras

Tidigare har det bara varit ett relativt begränsat antal svenska aktier samt fonden Avanza Zero som räknats som godkänd säkerhet för superlånet. Avanza har nu utökat detta till att gälla ca 300 aktier från hela Norden samt USA. Vips är större delen av mitt innehav superlånegrundande, den enda aktie jag på rak arm saknar är Realty Income.

Petrusko skriver i en bloggpost om detta att även Xact OMXSB Utd är godkänd för superlånet även om den inte nämns i Avanzas lista.

Nordnet har dock fortfarande de bästa kreditvillkoren i och med att alla innehav med belåningsvärde kvalificerar för deras knockoutlån. Dessutom erbjuder Nordnet 0,99% som bästa kreditränta för knockoutlånet medan Avanza erbjuder 1,75% med superlånet.

2. Courtagefri handel för alla med högst 50 000 kr i samlat sparande

En förändring som jag själv inte har nytta av, men som jag ändå uppskattar, är Avanzas införande av courtagefri handel på Stockholmsbörsen för alla som har högst 50 000 kr i samlat sparande. Skillnaden mot förra minicourtaget om 1 kr är förvisso inte så stor, men kan vara psykologiskt viktig och locka många som idag inte sparar i aktier att börja. Den svenska mentaliteten om att alla ska ha det lika jävligt lever dock i kommentarerna till Avanzas blogpost om saken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar