Sidor

fredag 31 mars 2017

Bank blev pizza

Hade egentligen haft småfunderationer på att lägga månadssparandet i Bank of Nova Scotia, men insåg lite snopet att jag skulle köpt senast igår för att vara berättigad till nästa utdelningstillfälle. Tankarna gick då vidare till andra aktier jag funderat på, och då jag gärna skulle öka i månadsutdelande aktier men inte vill öka i USA föll valet på en matkedja som vunnit några bloggares hjärtan och blivit lite av en följa John bland bloggläsande småsparare.

Boston Pizza

Boston Pizza Royalties Income Fund (ticker på Toronto-börsen: BPF.UN) är, den korta historien, ett bolag som tjänar pengar på franchiseavgifterna från pizzerior som vill använda sig av namnet. Aktien har diskuterats en del inom bloggosfären, så googla exempelvis "boston pizza utdelning" så hittar du en del. Och ja, i detta fall så är det faktiskt mer av följa John än egen research som ligger bakom.

Aktien lämnar utdelning varje månad, avskiljningsdag brukar ligga strax efter mitten i månaden och utdelningsdag den sista. (Vilket med mina erfarenheter från Becton Dickinson torde innebära att utdelningen landar på ett svenskt konto i början av månaden efter.) Direktavkastningen är i skrivande stund 6,16%, vilket inte är illa. Kombinerar man det med att de faktiskt dessutom höjer utdelningen någon gång nu och då så har detta potential för att bli en fantastisk investering på sikt.

35 aktier köpta à 22,80 CAD, vilket borde ge i runda slängar ytterligare 23 kr varje månad i utdelning efter avdragen källskatt. Köpet ökar kreditutnyttjandet, men den ökade räntekostnaden täcks av den ökade utdelningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar